Datagridview İle Sql Veri Tabanı Bağlantı İşlemleri



   Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere datagridview ile SQL veri tabanı işlemlerini örnek bir çalışma oluşturarak göstermeye çalışacağım. Öncelikle sql management studio aracığılı ile bir veri tabanı oluşturuyoruz. Örnek üzerinde çalışacağımız veri tabanı tek tablodan oluşmakta ; 





  Örnek çalışmamızın tasarımı ise şu şekilde ;







   Tasarım ve veri tabanı oluşturma kısımlarını tamamladıktan sonra işlemlerimize başlıyoruz. Öncelikle form ekranına bir datagridview yerleştiriyoruz ve daha önceden oluşturduğumuz veri tabanını bağlıyoruz. 

Adım - 1





"Add Project Data Source" a tıklıyoruz ve sırasıyla Database ve Dataset seçeneklerini seçerek ilerliyoruz. 


Adım - 2 

  Sonrasında önümüze bağlantı yapmamızı istediğimiz veri tabanını seçme ekranı gelecektir bu ekran üzerinde New Connection butonuna tıklıyoruz







   Adım - 3 

  Add Connection panelinde bizden server isminizi istiyor Server Name bölümüne server adımızı yazıp Connect to a database kısmında oluşturduğumuz database i seçip Test Connection butonuna basıp bağlantımızın sağlanıp sağlanmadığını kontrol ediyoruz. ardından panelimizi kapatıyoruz.






Adım - 4 

   Adım 3 'de bulunan işlemleri tamamladıktan sonra adım 2 de bulunan ekrana dönüş oluyoruz ve alt kısımda açılır kapanır pencere şeklinde (+) olan bölümden Connection String imizi kopyalıyoruz daha sonrasında işimize yarayacaktır.



Adım - 5 

  Adım 4 den sonra işlemlerimizi ilerlettiğimizde karşımıza aşağıdaki gibi bir panel gelecektir . 






Bu panelden eklemek istediğimiz kısımları seçerek işlemlerimizi sonlandırıyoruz .

 İyi Çalışmalar Dilerim..